Запази Урок
Работни Позиции

За начинаещи барабанисти: Фокусирайте се върху тези 5 неща

За постигането на успех във всяко едно начинание се изисква фокусиране и при научаването на барабани не е по-различно. Фокусирането върху правилните неща – особено в началото – е наистина важно. 

Това, което сме забелязали от нашия личен опит е, че както професионалните, така и начинаещите барабанисти понякога страдат от това. Причината е отчасти, защото интернет предоставя твърде много информация и има много видеоклипове и материали, които просто „докосват“ това или онова.

Именно поради тази причина сме ви подготвили 5 ключови теми, върху които всеки един начинаещ барабанист трябва да се съсредоточи, за да стане истински добър!

Задълбочаването във всяка от тези области ще помогне на начинаещите постоянно да се движат напред и да продължат да подобряват своите умения.

Техника

Техниката е едно от нещата, които понякога биват пренебрегвани от начинаещите, тъй като научаването и е трудно и отнема много работа и време. Развиването на солидна техника в ръцете и краката стои в основата при изучаването на барабани и е от изключително важно значение, защото именно тя ще ви накара да звучите добре зад тях.

Ако не знаете как да държите палките, как да ги карате да отскачат, как да правите динамика или някои от другите детайли на техниката, ще ви е трудно да извлечете наистина добър звук от сета.

Техниката е важна, защото ви дава възможности. Винаги сме вярвали, че да имаш повече възможности е по-добре, отколкото по-малко.

Независимост

Това се отнася до начина, по който опитните барабанисти могат да свирят с един или два крайника ритъм, който се повтаря и едновременно с това да свирят друг ритъм с другите си крайници. Оригиналният ритъм не се променя – там е частта за независимост.

Това наистина е от съществено значение, защото без него няма да можете да свирите онези ритми известни още като груув, а груувът е жизненоважно умение, което всеки един добър барабанист трябва да притежава и носи в себе си!

Речник

Един от най-добрите аналози за изучаването на барабани и музика като цяло, е езикът.

Барабаните функционират до голяма степен като език. Изучаването на различни стилове музика много прилична на изучаването на различните диалекти. Да се ​​научиш да четеш и пишеш музика е като да се научиш да четеш и пишеш английски или всеки друг език.

Изисква се речник. Трябва да научите куп ритмични идеи, които са били изсвирени и успешно включени в стиловете музика, които искате да свирите.

Спомняте ли си, че трябваше да запомните всички тези думи, за да можете да говорите този нов език, който изучавахте последно? По същия начин работят нещата и с барабаните.

И като говорим за език…

Ритмическа Нотация

Това е писмената част от езика на барабаните, който учим. Има погрешно схващане, че да се научиш да четеш музика е много трудно. Не, не е.

Да се ​​научите да четете ритмически нотации е важно, защото ще направи почти всичко останало свързано с барабаните много по-лесно за научаване. Опитът да се научите да свирите на барабани разчитайки само на слуха си, не е особено ефективен.

Когато напреднете и станете по-добри, ще сътворите страхотни идеи зад барабаните, които ще искате да запомните, за да можете да работите върху тях по-късно. Да се ​​научите да четете и пишете музика ще ви позволи да направите точно това. Съществува и огромно количество образователна литература свързана с изучаването на барабани, от която няма да можете да се възползвате, ако не можете да четете.

Груув

Това, което стои зад „груув“, е способността да свириш ударите си добре, прецизно, с динамика и солиден импулс, който не ускорява или забавя.

Това е, което хората, с които правите музика, вероятно ще запомнят най-много.

Ако можете да накарате музиката да се усеща добре – и най-общо казано, барабанистите имат силата да направят това – хората ще искат да свирят с вас. Ако груувът ви е на ниво, ще накарате хората във вашата група и публиката да потупват с крака. И това е нещо като основната цел на един барабанист.

Така, че вашият груув е голям приоритет.

Съсредоточете се върху тези пет неща, вместо да губите време, скачайки от тема на тема и ви обещаваме, че поемете по правилния път!

 

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. Варна, ул. Тодор Влайков 27

Телефон: +359 894 711622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close