Запази Урок
Работни Позиции

Най-ценното в музиката е посланието, което тя дава на слушателя - Женя Петрова, RockSchool

Ако можеше да промениш нещо в света, с какво би започнала?

Със себе си първо. Промяната идва от вътре навън

От кога се занимаваш  музика и как реши да се занимаваш с това?

С музика се занимавам от детството си, още от детската градина. Не реших аз, а моите родители. Лично мой спомен е, че стоях винаги залепена до пианото на учителката ни по музика.  И това голямо нещо с много бели и черни клавиши много ме е привличало. Впоследствие започнах да се уча да свиря на пиано.

Как продължи това във времето?

То стана много дълго вече(смее се), като започнах от детската градина, учих в една музикална школа седем години, след това музикално училище в Русе, след това Музикална Академия в Пловдив.

А с какво се занимаваш днес?

Давам уроци по пеене в RockSchool Варна

Откога си част от RockSchool?

Част от RockSchool съм може би от самото начало във Варна. Бях привлечена от идеята за това училище още когато видях рекламата за това и впоследствие така се получи, че станах част от екипа и за това съм много доволна, радвам се на всички, които идват тук и приветствам всички, които имат желание да посетят това място

Кое е нещото, на което най-много държиш в преподаването?

Най-много държа човешките взаимоотношения да са много чисти, да не накърняват достойнството на човека, и след това, много държа всичко да бъде много точно изпълнено и по този начин, човек трябва да знае, че всичко върви, стъпка по стъпка, нещата се надграждат и има успех.

Кое е най-важното, за да се развие успешно един музикант?

Най-важното е той да е много отговорен към себе си, да държи на себе си, да държи на своите знания да бъдат надграждани и това, което възпитава в себе си, да бъде нещото, което го кара той да бъде успешен и да покаже своето виждане, своето изпълнение на музика пред други хора, защото всеки осъществява едно произведение по различен начин.

Как ти се струва българската музикална сцена в момента?

Българската музикална сцена има нужда от подкрепа, не само на хората, които имат пари, за да го направят, защото това е основният проблем, а да бъде подкрепяна и от своите фенове. Те основно трябва да я подкрепят и не ми харесва като отида на концерт да няма хора, въпреки че знам, че групата има адски много последователи, много хора се интересуват, но невинаги имат в момента тази публика, тяхната си публика. Не знам точно каква е причината, но много искам да има подкрепа и тези хора, които се чудят какво да правят със своите пари, да подкрепят, защото това са млади хора, които всеки ден се трудят, всеки ден свирят, всеки ден градят, създават, не само си свирят, те творят. Има какво да покажат. Стига да има как, къде и кога.

Коя музика за теб е стойностна и качествена?

Музиката, която се композира с мисъл, това е качествената музика за мен.

Как се чувстваш, когато си на сцена и пред публика?

Чувствам се на място,  на своето място. Сцената ме кара да се раздавам. Всичко, което мога да покажа, да го направя.

Каква музика харесваш ти?

Започнала съм с класика, с оперно, с хорово пеене, с дирижиране, с поп музика, с рок, като по-малка съм свирела в метъл банда, в различните моменти - различно, всякаква музика харесвам без тази, която е под моя критерии за музика.

Теб какво те вдъхновява да се занимаваш с музика?

Самата музика, обичам озвучението.

Какво е най-ценно в нея?

Посланието, това какво искаш да кажеш. С емоцията, с чувството, самото изсвирване или пък самия тон на изпълнение. Това е послание към всеки един. Трябва да докосне сърцето на хората.

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. Варна, ул. Тодор Влайков 27

Телефон: +359 894 711622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close