Международен Ден на Музиката – "Под купола"

За да отпразнуват Международния Ден на музиката – 1-ви октомври (събота), в Пловдив ще се събере селекция от най-класните български музиканти от чужбина и България. Специално за концерта пристигат:

- Дорина Маркова от Лондон

- Пианистката Ана Димова от Виена

- Водачът на виолите на Страсбургския оркестър – Борис Тонков

- Виртуозният контрабасист Ташко Ташев от Лозана.

От българска страна ще ги посрещнат:

- Феноменалният китарист Пламен Петров (също толкова феноменален учител по китара в Rockschool.bg).

 

- Една от звездите на българската джаз сцена – Петър Салчев

- Водачът на виолончелите на Пловдивската филхармония – Анет Артинян

- Цигуларят на Софийски солисти – Йордан Димитров

- Сопраното  - Евелина Кузмова

Комбинацията от тези изключителни музиканти ще представи на публиката една широка селекция от всички жанрове на музиката. От най-големите шедьоври на класическата музика, музикантите ще преведат публиката през танго, кънтри и блуграс до някои от най-ярките примери от филмовата музика и до най-обичаните поп-хитове.

Концертът ще е един музикален празник, който ще представи музиката в нейната най-привлекателна и лесно достъпна форма. Музикантите, познати в определени музикални амплоа, ще демонстрират, че добрата музика не познава ограничения и че „класическото” може да бъде „модерно” , а както все по-често става – „поп”-ът може да се нарече „класика”.

Концертът ще се състои на 1-ви октомври (събота) от 19:30  в катедралата Свети Людовик в Пловдив. Под купола на църквата публиката и музикантите ще се насладят на перфектната акустика и забележителната красота на интериора, което несъмнено ще превърне тази вечер в едно незабравимо преживяване.

Билети с цена 5 лв. ще се продават на входа и събраните средства ще бъдат предоставени за благотворителност.

Затвори