Запази Урок
Работни Позиции

Кандидатствай

ИСТОРИЯ

През 2018г. стартирахме работа по идеята ни за адаптирано музикално обучение за деца и младежи с увредени зрение. Нарекохме този проект “Виждам чрез музика” и с него кандидатстваме в Промяната 2018/2019 - инициатива на Нова ТВ и “Reach 4 Change” Foundation.

След няколко етапа на оценяване, достигнахме до тяхната акселераторска програма, в която ни срещнаха с ментори и преминахме през обучения и работилници за подобряване на проектите ни. Впоследствие, след презентация пред жури, само 5 проекта бяха избрани да продължат на следващия етап - онлайн гласуването. Един от тях беше “Виждам чрез музика”, а на самото гласуване събрахме рекордните за програмата 57 748 гласа на съпричастни с каузата ни хора.

На големият финал се срещнахме с две журита - детско и възрастно. Победителят бе обявен на сцената на театър “Театро” и това беше Rockschool! Като победител получихме финансова подкрепа от 30 000лв, с които да създадем програмата за по-ефективно и лесно музикално обучение за незрящите деца.

Още в първите дни след награждаването стартирахме подготовка на нашите преподаватели и работа по оборудването на музикален кабинет с допълнителни инструменти и софтуерни решения, от които всяко дете може да се възползва.

През ноември 2019-та започна и стипендиантската програмаа по проекта, в която 19 деца и младежи намериха място, след участие в конкурс. Те получиха 48 часа индивидуални уроци и над 80 часа индивидуални репетиции. “Виждам чрез музика” продължава до края на 2020-та, а след това ще стартира и втората стипендиантска програма за незрящи ученици.

МИСИЯТА

“Виждам чрез музика” е проект, който създава адаптирана програма за музикално обучение за деца и младежи с нарушено зрение. Музиката и звуците за тях са начин да виждат света по различен начин и да са много по-витална част от него.

Музиката помага за развитието на много важни личностни качества и умения, сред които осъзнатост, креативност, дисциплина, увереност, въображение и много други. Те подобряват значително качеството на живот у хората и наша мисия е да дадем тази възможност за развитие на максимално много ученици.

В нашите стипендии учениците получават достъп до 6-месечно интензивно обучение, в което са включени 48 часа музикални уроци и 80 часа репетиции по избрания от тях инструмент или пеене.

Целта ни е “Виждам чрез музика” да бъде ежегодна стипендиантска програма, с която да подкрепяме десетки деца и младежи с нарушено зрение.

“Виждам чрез музика” е проект, който е част от Фондация “Музика за България”, която развива музикалното образование и култура в България, предоставяйки иновативни възможности за израстване на всеки, който иска да се занимава с музика.

Кой може да участва?

  • Абсолютно начинаещи
  • Средно и много напреднали
  • Незрящи на всякаква възраст

Хората Обичат RockSchool

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. Варна, ул. Тодор Влайков 27

Телефон: +359 894 711622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close