Откога се занимаваш с музика и как реши да започнеш?

Занимавам се с музика от 13-годишна възраст, а имах голямо желание да свиря поне от 2 години по-рано ,но едва тогава семейството ми се премести във Варна.

Коя песен помниш най-ярко от детството си?

Запомнила съм много ярко една песен от Бетовен - канонът "Есен", беше в учебника по музика за 6 клас, пеехме го с приятелката ми на 2 гласа, помня дори тоналността, в която беше - ре минор.

Кои са артистите, които си слушала и свирила най-много?

По-скоро мога да кажа кои са ми любимите композитори, защото съм свирила много произведения от предкласиката, класиката, романтизма, веризма, неокласицизма и т.н. Те са Бах, Моцарт, Брамс, Дворжак, Чайковски, Шосон, Малер, Рихард Щраус, Стравински, Владигеров.

В кой музикален стил си най-напреднал?

В класическата музика.

Какво ти дава музиката?

Радост и вдъхновение.

Защо реши да започнеш да преподаваш музика?

Защото моята дъщеря започна да учи цигулка, а следващите ми ученици бяха синовете на моя близка приятелка. Разбрах че общуването с учениците и преподаването ми носят удовлетворение. Радостно е след няколко урока да чуеш как детето засвирва нещо, което по-рано му е било много трудно.

Кое е най-важното нещо за научаване в музиката?

За мен най -важното е написаната музика да се пресъздаде в точния стил, да се изпълни музикалната фраза, мелодията да се изпее, както човешки глас би я изпълнил.

Какво е за теб RockSchool?

За мен RockSchool е нов хоризонт и нова възможност.

Коя музика за теб е стойностна?

Хубавата музика е стойностна - тя е във всички жанрове и стилове.

Кое е най-екстравагантното нещо, което си слушала напоследък?

Това беше произведение, в чието изпълнение участвах - концерт за ударни и струнен оркестър от големия наш диригент и композитор Емил Табаков.

Имаш ли мечта, свързана с музиката?

Да, да бъда част от още прекрасни концерти и децата, с които работя да свирят още по-хубаво!

Close