Group kids lessons

Музиката развива серия от качества в едно дете - увереност, креативност, дисциплина, воля, комуникационни умения. Едно от последните проучвания на Калифорнийския университет доказва, че деца, които ходят на музикални уроци, демострират с 27% по-високи академични резултати впоследствие в сравнение с връстниците си, които не посещават подобни уроци. В днешно време децата започват да посещават музикални уроци на по-ранна възраст спрямо предишните поколения. Именно затова стартираме нещо тотално ново в Rockschool - групови уроци за деца от 2 до 5 години.

Не са ли твърде малки за музикални уроци?
Много професионалисти в сферата на детското развитие са на мнение, че ранното стартиране е не само възможно, но и се отразява страхотно на едно дете.

Дори на по-малка възраст децата могат да се докоснат до прекрасния свят на музиката, където да посещават само базови уроци и да обогатяват музикалното си възприятие.

Какво ще представляват уроците?
Уроците ще целят да провокират отношение и интерес към музиката, вкус, чувство за ритъм, увереност и синхрон. Постепенно ще се преминава и към уроци с по-опростени и малки музикални инструменти.

В Rockschool преподаваме китара, укулеле, пиано, ударни инструменти, пеене, бас, цигулка и др.

Идеята ни е първо да събудим у децата разбиране и правилно възприятие към музиката и плавно да преминем към работа с музикален инструмент, който е пригоден за тяхната възраст и физика.

Ползи
Все повече родители са убедени и записват децата си на уроци по музикален инструмент, тъй като това стимулира както тяхното умствено развитие, така и физическа координация. Индикация за това е завишеният интерес към уроци от тази възрастова група през последните 20 години.

Според харвардския психолог Хауърд Гарднър музикалната интелигентност е равностойна по значение на интелигентността по отношение на математиката, езика, пространството, тялото и междуличностните отношения.

Ранните музикални уроци могат да помогнат за когнитивното развитие на малките деца. Бързото развитие на детския мозък и запознаването с много нови неща наведнъж формира количество невронни връзки, които спомагат за по-лесното учене и усвояване на нов материал впоследствие.

Ранното музикално обучение рефлектира на тези части на мозъка, които са отговорни за мисленето и езика. Скорошни изследвания доказват, че заниманията по музика физически развиват частта от лявото мозъчно полукълбо, която участва в обработването на езика. Музиката намалява стреса и развива въображението и креативността.

Кога ще се провеждат уроците?
Ще бъдат сформирани две групи - една следобедна (след ясла, детска градина) през седмица и една през уикенда, като родителите могат да избират най-удобната, според техните ангажименти.

Колко трае един урок?
Времетраенето на един урок ще бъде 40 минути, тъй като сме на мнение, че при по дълга продължителност децата губят фокус и интерес към занятието.

Имаш въпрос? Попитай ни по всяко време на:

Close