Откога се занимаваш с музика и как реши да започнеш?

Започнах на 14-15-годишна възраст. Причината беше че вече исках да свиря, а не само да слушам любимите си песни. Търсих себе си в музиката и китарата беше моят път.

Коя песен помниш най-ярко от детството си?

Де да беше само една. Цели албуми си спомням. Но вероятно някое парче на Meat Loaf. Изключителен изпълнител, а по оново време (1993-94) му имах цял концерт на видеокасета.

Кои са артистите, които си слушал и свирил най-много?

Dave Murray/Adrian Smith - китарното дуо на Мейдън, Dave Mustaine - риф майстора, Chuck Schuldiner - най-голямото ми вдъхновение, Tommy Vetterli – техничната част като арпежи, скали и фразиране и не на последно място Ritchie Blackmore.

В кой музикален стил си най-напреднал?

Джаз/блус, Рок, Метъл.

Какво ти дава музиката?

Свободата да се изразяваш по твой начин. Уникалност. Твой собствен език.

Защо реши да започнеш да преподаваш музика?

Това е за мен следващата логична стъпка от моето музикално пътешествие. Каузата ми е да предам своите знания по увлекателен и разбираем начин. Както се казва: „Предай нататък“. 

Кое е най-важното нещо за научаване в музиката?

Вникване в смисъла на самата музика. Колкото и изтъркано да звучи, тук, в музиката, също има въпрос: „Какво е искал да каже авторът?“. Емоцията и радостта от изпълнението също е важна.

Кое е най-ценното ти преподавателско умение?

Отдаденост, търпение, уважение и приятелско отношение.

Какво е за теб RockSchool?

Място, където бих могъл да намеря съмишленици. Място с възможности. 

Коя музика за теб е стойностна?

Тази, която е изпълнена с желание и емоция.

Кое е най-екстравагантното нещо, което си слушал напоследък?

В близките години се появи един жанр “blackgaze”, включващ елементи от black metal, shoegaze и post-rock. Интересна и оригинална идея. Залага се изцяло на атмосферата, един от любимите ми елементи на музиката.

Имаш ли мечта, свързана с музиката?

Мечтата ми е музиката никога да не ме напуска. Вдъхновението е навсякъде, но музиката е нещо уникално, което всеки носи в себе си. Мечтата ми е музиката да достига до все повече хора, независимо от жанр или стил.

 

Затвори