Откога се занимаваш с музика и как реши да започнеш?

Витаги е присъствала в живота ми. Музикалното ми образование започна на 7-годишна възраст с уроци по класическо пиано. Но всъщност връзката ми с музиката стартира като съвсем малко дете, когато в мен звучаха мелодии и нощем събуждах майка ми с молба да ги запише.

Коя песен помниш най-ярко от детството си?

Оранжево небето

Кои са артистите, които си слушал и свирил най-много?

Като тийнейджър слушах много The Beatles, Led Zeppelin, Janis Joplin.. музика от 60-те. По-късно Michael Jackson, Queen, Whitney Houston, Mariah Carey. Докато на малко по-късен етап джазът (вокален, както и инструментален) ме завладя тотално. 

В кой музикален стил си най-напреднал?

Джаз и поп.

Какво ти дава музиката?

Музиката е моето вдъхновение, призвание, страст и смисъл.

Защо реши да започнеш да преподаваш музика?

За мен е радост и удовлетворение да предам наученото през годините на тези, тепърва отправящи се на това вълшебно пътуване в света на музиката.

Кое е най-важното нещо за научаване в музиката?

Много са нещата, но може би ключовата дума е отдаденост, както и постоянство. Защото всичко се постига с търпение и практика. Разбира се трябва да има и доза талант. ☺

Кое е най-ценното ти преподавателско умение?

Търпение и индивидуален подход. Също така целия процес трябва да бъде под формата на забавление и към това се стремя в работата си.

Какво е за теб RockSchool?

Нова възможност за едно ново начало в моя музикален път.

Коя музика за теб е стойностна?

Тази, която идва от душата.

Кое е най-екстравагантното нещо, което си слушал напоследък?

Малко неща могат да ме изненадат. Може би музика, която да не е имитация на нещо вече съществуващо.

Ако говорим за БГ сцената, приятно ме изненада авторския албум на Свилен Ноев, както и завръщането на Стенли с нов албум и най-вече парчето „Чужди Тела“ и една джаз формация „SoulBmoll”. 

Имаш ли мечта, свързана с музиката?

Да продължавам да творя, да записвам и издавам авторската си музика, да се развивам като музикант в различни колаборации и разбира се да предам опита си на моите ученици.

Затвори