От малък съм запален по слушането на касетки и грамофонни плочи, наследство от родителите ми. Така дойде стъпването ми в първите репетиционни и гаражи, мазички и т.н., което бе породено от чист любителски интерес. Дойде и влечението към барабаните. Това стана неизменна част от ежедневието, както на мен, така и на доста от съратниците ми. Първите стъпки и запознаването с музикалните инструменти бе около 15-тата годишнина от живота ми. Изпробвах китара, пиано....но когато седнах зад барабаните и реших, че нямам нужда от друг избор.

От 2002-2003-та година свирим с приятели по най-различни места. През годините сме пресичали пътища с доста различни и интересни хора, както професионално, така и чисто любителски. В ученическите години, прекарани в родния град главното занимание, беше свиренето на авторски песни , като неумишлено избягвахме изсвирването на вече до болка познати парчета. Всеки вид музика е хубав, сам по себе си и не трябва да се разграничаваме мисловно от възможностите, които всяка една пътека ни предлага.

Интервю

Откога се занимаваш с музика и как реши да започнеш?
- Занимавам се с музика от 15-16 години. Реших да започна покрай най-близките ми приятели.

Коя песен помниш най-ярко от детството си?
- Sepultura – Arise

Кои са артистите, които си слушал и свирил най-много?
- Някои от артистите, които съм слушал през годините и продължавам да слушам са: Cannibal Corpse, Death, Sting и The Police, Sepultura, Biohazard, Pearl Jam, Gorefest, Dream Theatre, Нова Генерация и още много. Свирил съм доста различни стилове поради предишни участия в кавър групи: Metallica, Whitesnake, Pyaemia, AC/DC, Death и много други.

В кой музикален стил си най-напреднал?
- Предимно свързан с рок музиката.

Какво ти дава музиката?
- Живот и надежда.

Защо реши да започнеш да преподаваш музика?
- Знанията са, за да се предават нататък, не само за собствено удоволствие.

Кое е най-важното нещо за научаване в музиката?
- Начинът един човек да може да изрази себе си чрез инструмента, на който свири....било то китара, барабани, гъдулка и т.н. Както и какво иска човек да изрази, чрез музиката си, като няма значение от състава и комплексността на композициите.

Какво е за теб RockSchool?
- RockSchool e една прекрасна възможност за всеки да научи или поне да разбере какъв инструмент пасва най-добре на същността му.

Коя музика за теб е стойностна?
- Всяка една музика има стойност. Една има по-голяма  – друга по-малка.

Кое е най-екстравагантното нещо, което си слушал напоследък?
- Ulver – Childhood`s End (Албум на норвежка група, съставен само от кавъри на психаделик рок групи от 60-те години)

Имаш ли мечта, свързана с музиката?
- Мечтата ми, свързана с музиката, е никога да не ми се налага да се разделям с нея.

Запази урок с Павлин

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. Варна, ул. Тодор Влайков 27

Телефон: +359 894 711622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close