Запази Урок
Работни Позиции

Интервю

Откога се занимаваш с музика и как реши да започнеш?

Занимавам се с музика от 6 годишен. Откакто се помня, исках да се занимавам с изкуство, но до 10 годишна възраст не бях сигурен с какво точно и прескачах между различните сфери. Колкото повече неща опитвах, толкова повече ме влечеше. Най-дълго се занимавам с пеене и китара. Това бяха двете области, над които отделях най-много време и желание, и постепенно ги превърнах в начин на живот.

Коя песен помниш най-ярко от детството си?

Първата песен, която научих да свиря на китара и пея заедно с това - Jealousy на Frankie Miller. Това беше любимата песен на майка ми и преди да ми купи първата китара, ме помоли да обещая, че ще я науча.

Кои са артистите, които си слушал и свирил най-много?

Артистите, които слушам и свиря са - Ed Sheeran, Michael Buble, Charlie Puth, James Blunt, Charlie Winston и още много други.

В кой музикален стил си най-напреднал?

Не обичам да се вкарвам в рамките на думата "стил". Всеки човек има свой собствен стил и е уникален сам по себе си. Постоянно експериментирам с нови и нови неща, и съм минал през почти всеки един стил, който съществува. Но от познатите стилове музика, бих казал поп и джаз.

Какво ти дава музиката?

Музиката ми дава нещо, което не бих заменил за нищо на света - свобода. Позволява ми да мисля креативно, да гледам на всичко винаги откъм положителната страна, дава ми надежда.

Защо реши да започнеш да преподаваш музика?

Цял живот събирах информацията, която знам сега. Винаги съм обичал да помагам на хората и фактът, че мога да предам всичко нататък, ме кара да се чувствам щастлив.

Кое е най-важното нещо за научаване в музиката?

Всяко едно нещо в музиката заслужава еднакво количество внимание, но едно нещо винаги ще седи над всичко - емоцията. В края на деня, музиката е породена от чувства и ги предава на слушателя. Ако това уникално нещо го няма, остава просто сурова теория и практика, без никакво значение.

Кое е най-ценното ти преподавателско умение?

Мога да предавам информацията така, че всеки да я разбере. Много добре влизам в ситуацията и се нагаждам според човека, който е пред мен, за да бъда напълно сигурен, че говорим на един език.

Какво е за теб RockSchool?

RockSchool е място за възможности. Спомням си, когато за пръв път стъпих там. Веднага се почувствах на място и даже от първия ден създадох добри приятелства.

Коя музика за теб е стойностна?

Стига да идва от сърцето, всяка музика е стойностна. Може на мен да не ми хареса едно парче, но това не значи, че зад него не се крие нещо наистина красиво.

Кое е най-екстравагантното нещо, което си слушал напоследък?

Последно време слушам много различна музика от всичко познато. Може би, най-екстравагантното нещо е Jacob Collier - Time Alone With You ft. Daniel Caesar.

Имаш ли мечта, свързана с музиката?

Единственото, което искам е музиката ми да бъде чута. 2019 година участвах в Гласът на България и стигнах до финалите. Това ми даде огромен шанс да започна.

Запази урок с Христиан

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. Варна, ул. Тодор Влайков 27

Телефон: +359 894 711622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close